9.8.2012

Koiran hankinnasta...

Kun nyt joillakin tuntuu huolestuttavan se, ollaanko me nyt ihan varmasti J:n kanssa harkittu koiran ottoa tarpeeksi, niin kirjoitetaanpa tästä vähän tarkemmin. Jo aiemmin olen kirjoittanut siitä, miten kissaa ei tulisi ottaa hetken mielijohteesta, joten miksi toimisin itse samoin koiran kohdalla?

Taustaa sen verran, että mun vanhempien luona meillä on tosiaan kaksi bichon havanaista, joista toinen ollaan kasvatettu ihan pennusta asti. Perhepiirissä muutenkin on tosi paljon koiria, ja itsekin olen aina halunnut koiran, elämäntilanne ei vain ole sitä aiemmin sallinut. J:llä taas ei aiemmin koiraa ole ollut, mutta hänelläkin on koiran hankinta ollut mielessä jo pitkään. Ja koko meidän suhteen ajan ollaan puhuttu, että jossain vaiheessa taloon tulee koira.

IMG_2113

Miksi sitten bretoni? Yksi J:n harrastuksista on metsästys, ja yksi tärkeimmistä kriteereistä koirarotua valitessamme oli nimenomaan se, että koirasta olisi hyötyä metsällä. Saksanseisoja olisi hänelle ollut ykkönen noin ulkonäön puolesta. Bretoniin päädyttiin, koska se on pienempi, eli helpompi minullekin käsitellä, eikä tarvitse niin paljoa kotona (sen kokoista koiraa en ottaisi muualle kuin omakotitaloon isolla pihalla), kunhan lenkkeilyä on tarpeeksi. Bretonit on myös luonteeltaan hieman helpompia koulutettavia, kuin saksanseisojat, eikä ihan niin jääräpäisiä.

Tänä syksynä meillä on sikäli hyvä tilanne, että mun työajat on vielä suurimmaksi osaksi mun omassa päätösvallassa, eli pystyn olemaan koiran kanssa paljon kotona, mikä helpottaa koiran koulutustakin huomattavasti. Metsälle Senniä voi alkaa kouluttamaan vasta ensi vuonna, mutta perusasiat opetellaan nyt pienestä pitäen. Tällä hetkellä me myös asutaan suht tilavassa asunnossa ja lähellä on hyvät lenkkeilymaastot ja lisäksi koirapuisto. Lenkkeilymaastoja löytyy lisäksi hyvin myös Iistä, Hailuodosta ja Taivalkoskelta.

Kun sitten vastaan tuli sopiva bretoni hyvältä kasvattajalta ja vielä läheltä, päätettiin tarttua tilaisuuteen, sillä saadaan kasvattajalta paitsi apua koulutukseen, myös lisää lenkkeily- ja metsästysmaita.

Metsästyksen lisäksi tarkoituksena on aloittaa Sennin kanssa myös agilityharrastus, joka tukee metsällä tarvittavia taitoja, ja antaa mahdollisuuden aktiiviseen harrastukseen myös metsästyskauden ulkopuolella. Lenkkeilyä tullaan harrastamaan säännöllisesti, ja se että minä saan sitä kautta enemmän potkua omaan liikuntaharrastukseeni, on pelkkä plussa, ei syy koiran hankintaan, kuten epäilyksenä oli.

Toivottavasti tämä vähän selkiyttää sitä, miksi me ollaan hankkimassa koiraa. Jos jokin jäi mietityttämään, vastaan asiallisiin kysymyksiin mielelläni!

PS. Thaimaassa on kuumaa ja aurinkoista! Netti on superhidas, joten luvassa on vain kuvattomia tai yhdellä-kahdella kuvalla varustettuja postauksia, laajempaa juttua sitten taas kotiin palatessani!

2 kommenttia:

Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita :) Kaikki asialliset viestit julkaistaan.